Oosterse Wokschotel met Zoete Puntpaprika

Geplaatst op

Dit heerlijke gerecht kwam ik tegen op 24 kitchen. Super makkelijk en heel erg lekker en ook nog eens veel groenten. We hadden geen Tofu dus hebben we Kip gebruikt 😉

Ingrediënten

  • 1 broccoli (in roosjes)
  • 200 g peultjes (schoon, verwijder de harde draden)
  • 2 el sesamzaadjes
  • 400 g tofu (of kip in blokjes)
  • 300 g mienestjes
  • wok of rijstolie
  • 2 zoete puntpaprika’s (in repen of blokjes)
  • 1 gele paprika (in repen of blokjes)
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
  • 1 rode ui (in partjes)
  • 75 ml sweet chilisaus
  • 1 el sojasaus

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Kook de broccoli 2 minuten in de pan met water en voeg de peultjes toe na 1 minuut.
  3. Giet af en spoel de groente met koud water af zodat ze niet doorgaren. Laat de groente goed uitlekken.
  4. Rooster de sesamzaadjes circa 1 minuut in de wok, tot ze bruin kleuren. Schep de sesamzaadjes uit de wok en bewaar het voor het opdienen.
  5. Verhit een scheut olie in een wok.
  6. Bak de tofu of kip goudbruin, en leg even apart.
  7. Gaar de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  8. Verhit een scheut olie in de wok en bak de zoete puntpaprika’s en paprika, knoflook en uien circa 3 minuten.
  9. Voeg de broccoli en peulen toe en warm op hoog vuur goed door.
  10. Voeg de sweet chilisaus en sojasaus toe en laat 1 minuut inkoken.
  11. Roer de tofu of kip door de wokschotel en warm goed door.
  12. Verdeel de mie over de borden schep het gewokte groentemengsel erover en bestrooi met sesamzaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *