Dit heerlijke romige kipfilet recept is licht en koolhydraatarm en super simpel te maken en ook nog eens lekker !
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Bloem (klein beetje om de kip te bedekken)
- Olijfolie
- Peper en zout
- 6 tenen knoflook, fijngehakt
- 200 g spinazie
- 100 g zongedroogde tomaten, in stukjes
- 50 g zwarte olijven, in plakjes
- 1 el milde mosterd
- 1 tl gedroogde oregano
- 200 ml kookroom
- 100 g Parmezaanse kaas (of Parrano Snippers Originale)
- 400 g bloemkoolrijst
Bereiding
Kip voorbereiden
- Bestrooi de kipfilets met peper, zout, uienpoeder, en knoflookpoeder.
- Wentel ze licht door de bloem.
Kip bakken
- Verhit een een beetje olijfolie in een grote pan.
- Bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten (ongeveer 4-5 minuten per kant).
- Haal de kip uit de pan en zet apart.
Saus maken
- Voeg in dezelfde pan de helft van de fijngehakte knoflook toe en bak kort.
- Voeg de mosterd en oregano toe, gevolgd door de kookroom. Roer goed.
- Voeg de zongedroogde tomaten en zwarte olijven toe en laat kort mee sudderen.
- Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken.
- Roer een deel Parmezaanse kaas door de saus tot deze smelt. Houd een deel apart om te garneren.
Kip toevoegen
- Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze sudderen in de saus tot ze volledig gaar zijn.
- In de tussentijd kan de Bloemkool rijst klaargemaakt worden.
Bloemkoolrijst wokken
- Verhit een beetje olijfolie in een wok of grote koekenpan.
- Voeg de overgebleven knoflook toe en bak kort.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en wok op hoog vuur gedurende 3-4 minuten tot deze licht gaar is.
- Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
- Verdeel de bloemkoolrijst over borden en schep de kip met saus er bovenop.
- Garneer met extra Parmezaanse kaas en eventueel verse kruiden zoals peterselie of basilicum.
Geniet van deze heerlijke, lichte maaltijd. Perfect voor een koolhydraatarm diner! 🍽️