Boerenkoolstamppot met Oesterzwammen en Witte Bonen

Geplaatst op


Ingrediënten

  • 400 g kruimige aardappelen
  • 300 g boerenkool
  • 100 g oesterzwammen
  • 1 pot/blik witte bonen (240 g uitlekgewicht)
  • 2 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ tl chilipoeder
  • 50 ml kookroom
  • ½ tl (versgeraspte) nootmuskaat
  • 2 el milde mosterd (of 1 el scherpe mosterd)
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 1 el gesneden zongedroogde tomaatjes
  • 2 el kappertjes
  • Zout en peper (naar smaak)

Optioneel:

  • Augurk
  • Zilveruitjes

Bereiding

Koken van de aardappelen en boerenkool:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Snijd de boerenkool in reepjes.
  3. Doe de aardappelen in een grote kookpan en leg de boerenkool erbovenop.
  4. Voeg water toe tot alles net onder staat, breng aan de kook en zet het vuur lager.
  5. Kook 20 minuten, voeg in de laatste 5 minuten de uitgelekte en afgespoelde witte bonen toe.

Oesterzwammen roosteren:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes en meng ze met de ketjap, knoflook, chilipoeder en een snufje zout.
  3. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 10 minuten in het midden van de oven.
  4. Zet daarna de oven uit en laat de ovendeur op een kiertje open staan.

Stamppot maken:

  1. Verwarm de kookroom in een steelpan of magnetron.
  2. Giet de aardappelen, boerenkool en bonen af en doe alles terug in de pan.
  3. Voeg de warme kookroom toe en prak het geheel met een aardappelstamper tot een stamppot.
  4. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en mosterd.
  5. Voeg de zongedroogde tomaatjes en kappertjes toe en meng goed.

Serveren:

  1. Verdeel de stamppot over 4 borden.
  2. Verdeel de geroosterde oesterzwammen erover en bestrooi met de gehakte walnoten.
  3. Voeg eventueel augurk en zilveruitjes toe als extra toppings.

Bron: https://veganchallenge.nl/ maar een beetje aangepast…


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *