Het was even zoeken naar een lekker gerecht met paling. Er zijn veel recepten met gerookte paling maar die hadden we nu net niet in huis… Deze met verse rode peper en knoflook is werkelijk heerlijk!
Bereiding
- Paling wassen in water met wat zout en daarna droog deppen.
- De olie zachtjes verhitten in een kleine koekenpan (24 cm). De ui in schijven, met schijfjes knoflook, ringen peper en laurier zacht fruiten.
- Paling heel even aanbraden op hogere temperatuur en vervolgens peterselie erbij roeren. Peper, zout en paprika erover. Overgieten met wijn, azijn en water. 20-30 minuten heel zacht stoven onder deksel.
- Garneren met nog wat groen en paprikapoeder.
- Intussen de rijst koken volgens voorschrift op het pak.
- Serveer er een lekkere salade bij.
Ingrediënten
- 300 g paling, in stukken
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 1 rode peper, in ringetjes
- 2 el fijngesneden (blad) peterselie
- zout en peper, versgemalen
- ½ el pikant paprikapoeder
- 200 ml droge witte wijn
- 2 el witte wijnazijn
- 50 ml water
- 100 g droge rijst
- diverse soorten sla
Met dank aan visrecepten.nl en Wim voor de verse paling 🙂