Bo­nen­stoof met cour­get­te, au­ber­gi­ne en worst­jes

Geplaatst op

Bereiding

  1. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1½ cm (brunoise). Snijd de uien in halve ringen, de tomaten in blokjes en de worstjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm dik.
  2. Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worst en ui op middelhoog vuur 4 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 4 min. mee.
  4. Voeg de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bewaartip: Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Ingredienten (4p)

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 400 g trostomaten
  • 270 g Catalaanse braadworsten
  • 400 g borlottibonen uit blik
  • 6 takjes verse tijm
  • 400 g cannellinibonen
  • 2 el traditionele olijfolie

Tips

  • Let goed op bij het kiezen van de juiste catalaanse braadworsten. Het bepaalt veel van de smaak van het gerecht.
  • Er mag best (chili) peper en zout bij om het op te peppen
  • Lekker met stevig brood of aardappelpuree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *