Bereiding
- Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1½ cm (brunoise). Snijd de uien in halve ringen, de tomaten in blokjes en de worstjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm dik.
- Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worst en ui op middelhoog vuur 4 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 4 min. mee.
- Voeg de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bewaartip: Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Ingredienten (4p)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 rode uien
- 400 g trostomaten
- 270 g Catalaanse braadworsten
- 400 g borlottibonen uit blik
- 6 takjes verse tijm
- 400 g cannellinibonen
- 2 el traditionele olijfolie
Tips
- Let goed op bij het kiezen van de juiste catalaanse braadworsten. Het bepaalt veel van de smaak van het gerecht.
- Er mag best (chili) peper en zout bij om het op te peppen
- Lekker met stevig brood of aardappelpuree