Champignonsoep

Geplaatst op

Ik hou niet van champignons, laten we daar eens mee beginnen. Je kent het vast wel, je vind iets niet zo lekker, maar dan eet je het in en Restaurant en is het heerlijk! Dit ís zo’n soep… Deze soep zou je zo in een Restaurant kunnen krijgen. Ook heel lekker vooraf, in een klein kommetje, met vrienden op bezoek.

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Bak de ui en knoflook in een koekenpan met een beetje boter even aan.
  3. Snijd de champignons in plakjes en bak dit mee met de ui en knoflook.
  4. Maak op smaak met peper. Zout zit al in de boullion.
  5. Snijd de salade, bos of lente ui in ringen.
  6. Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier bouillon aan toe. Laat dit 10 minuten pruttelen voor je de salade, bos of lente ui toevoegt en nog 10 minuten mee verwarmt. Houd wat salade, bos of lente ui apart voor garnering.
  7. Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe.
  8. Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes op zacht vuur garen, let op dat het niet gaat kleuren. Dit is de roux.
  9. Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt.
  10. Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en verwarm nog een paar minuutjes mee.

Ingredienten (4p)

  • 1 gewone ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 750 ml groentebouillon
  • bosje salade, bos of lente-ui
  • peper
  • 50 gram boter, plus boter om in te bakken
  • 50 gram bloem

Met dank aan Brenda voor dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *