Voor een Italiaanse avond heb ik voor bij de koffie, eh Cappuccino, gezocht naar iets met amandel en chocolade. Ik kwam een recept tegen van zandkoekjes en heb al eens eerder spritsen gemaakt. Deze twee recepten heb ik samengevoegd. Na het maken van de Arretjescake leek het me leuk om er ook nog wat chocolade aan toe te voegen. En dan in het midden zodat je handen niet zo vies worden* 😉
Bereiding
- Splits het ei, gebruik het geel.
- Doe alle ingrediënten in een kom.
- Meng alles met de hand of een mixer tot kruimels.
- Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
- Maak een bal van het deeg, verpak het in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C en haal het deeg uit de koelkast.
- Vorm koekjes van het deeg door bolletjes van het deeg te vormen en deze plat te drukken tot ronde koekjes.
- Herhaal dit tot al het deeg gebruikt is.
- Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in 17-20 minuten gaar.
- Druk met de onderkant van een klein glas of schaaltje kuiltjes in de koekjes.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Smelt in tussen de chocolade*
- Giet de chocolade in de kuiltjes en laat afkoelen in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.
Hoe puurder de chocolade hoe mooier het contrast met het zachte, brosse koekje.
Ingrediënten
- 1 ei (het geel)
- 100 gr bloem
- 100 gr amandelmeel
- 100 gr witte basterdsuiker
- 150 gr boter
- 5 gr bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 snufje anijspoeder
- 100 gram pure chocolade
Tips
Volgende keer wat dikker maken en even goed oefenen op het *Tempereren van chocolade… zie www.choccheck.nl
Mede dankzij de recepten op lindsayscooking en receptidee