Zelfgemaakte babi ketjap. Supersnel op tafel en ook nog eens lekker!
Ingrediënten (4p)
- 300 g witte rijst
- 1 rode peper (in dunne reepjes)
- 3 cm verse gember (fijngesneden)
- 1 Chinese kool (repen van 1 cm)
- 300 g hamlappen (repen van 1 cm)
- 4 el milde olijfolie
- 2 tenen knoflook (persen)
- 100 ml ketjap manis *
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
- Schil de gember en snijd fijn.
- Snijd de Chinese kool en hamlappen in reepjes van 1 cm.
- Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. bruin.
- Voeg de rode peper en gember toe. Pers de helft van de knoflook erboven en bak 1 min. mee.
- Voeg de ketjap toe en laat 6 min. op laag vuur gaar worden.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en voeg de Chinese kool toe.
- Pers de rest van de knoflook erboven en roerbak op middelhoog vuur 4 min.
- Breng de kool op smaak met peper en zout.
- Verdeel de babi ketjap, de kool en de rijst over kommen.
Tip*
Het is wel een mega zout gerecht. Alleen al in de ketjap manis zit 10% zout. D.w.z. 10 gram (!) Je hebt maar 2 gram nodig per dag dus dat gaat hard. Zeker met een zak kroepoek erbij 😋 Dus even kijken of we hier niet iets aan kunnen doen… Begin maar eens met 50ml i.p.v. 100ml …