Weer een lekker recept gevonden zonder pakje of zakje. Vrij eenvoudig, snel en heel lekker!
Bereiding
- Bak in een grote wok of hapjes pan de spekjes aan. Voeg de knoflook en groenten toe en bak dit kort mee.
- Doe de trassi, sambal, ketjap, laos, kaneel en zout er bij. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de eieren in een koekenpan met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de gekookte mie door het groentemengsel en verdeel dit over de borden.
- Serveer de bami goreng met de gebakken eitjes en kroepoek.
Eventueel ook lekker met kipsaté en een schepje pindasaus.
Ingredienten (4p)
- 250 gram mie
- 125 gram spekblokjes
- 2 tenen knoflook (fijn gehakt)
- 450 gram bamigroenten
- 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
- 1 theelepel sambal
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1/3 theelepel laos
- 1/3 theelepel kaneel
- snufje zout
Eitjes
- 4 eieren
- snufje zout
- peper
Extra
- olijfolie om in te bakken
- kroepoek