Bami Goreng

Geplaatst op

Weer een lekker recept gevonden zonder pakje of zakje. Vrij eenvoudig, snel en heel lekker!

Bereiding

  1. Bak in een grote wok of hapjes pan de spekjes aan. Voeg de knoflook en groenten toe en bak dit kort mee.
  2. Doe de trassi, sambal, ketjap, laos, kaneel en zout er bij. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  3. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bak de eieren in een koekenpan met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Roer de gekookte mie door het groentemengsel en verdeel dit over de borden.
  6. Serveer de bami goreng met de gebakken eitjes en kroepoek.

Eventueel ook lekker met kipsaté en een schepje pindasaus.

Ingredienten (4p)

  • 250 gram mie
  • 125 gram spekblokjes
  • 2 tenen knoflook (fijn gehakt)
  • 450 gram bamigroenten
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1/3 theelepel laos
  • 1/3 theelepel kaneel
  • snufje zout

Eitjes

  • 4 eieren
  • snufje zout
  • peper

Extra

  • olijfolie om in te bakken
  • kroepoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *