Bami met zalm

Geplaatst op

Weer een lekker en vrij eenvoudig recept gevonden met Vis! Dit recept voor Bami met Zalm is snel gemaakt. Zalm is goed te wokken en met veel groenten en knoflook is het heerlijk genieten. Deze bami is het proberen waard!

Bereiding

  1. Meng de knoflook met de ketjap. Marineer de zalm in het ketjapmengsel. Hoe eerder hoe beter.
  2. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  4. Snijd de tomaat uit het groentepakket in partjes en bewaar voor garnering.
  5. Verhit de olie in een wok.
  6. Voeg de rode peper, kruiden en groenten toe en bak 2 min. mee.
  7. Haal de groenten uit de wok.
  8. Wok de zalm en marinade in twee minuten 3-4 min. gaar.
  9. Schep groenten en mie erdoor.
  10. Garneer met de tomaat.

Ingrediënten

  • 250 gram Chinese mie
  • 400 gram Nasi-bamigroenten
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 3 el ketjap asin
  • 4 zalmfilets (snijd in stukjes/blokjes)
  • 3 el Oosterse roerbak of wokolie
  • géén zakje kruidenmix voor bami, probeer deze bami mix maar eens 🙂
  • voor de garnering een paar snoeptomaatjes of halve tomaat per persoon.

Ingrediënten verdeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *