De lekkerste bolognese saus maak je gewoon zelf! Volg dit recept, maak lekker veel, vries de rest in, en geniet!
Bereiding
- Verhit de boter in een pan en bak het gehakt rul.
- Voeg de spek, ui, wortel en bleekselderij toe en bak ca. 5 min. mee. *
- Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat ca. 10 min op hoog vuur inkoken.
- Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en evt. zout.
- Verhit** de melk in een pannetje en voeg vervolgens toe aan de saus.
- Laat de saus ca. 30 min. zachtjes koken op laag vuur met het deksel schuin op de pan.
* Zeker als je veel tegelijk erin wil doen, zorg ervoor dat alles op temperatuur is voor je het volgende erin gaat doen. Als dat niet het geval is, voeg dan een voor een de ingredienten toe en warm het goed op voor je het volgende erin gaat doen.
** Bij het toevoegen van koude melk kan het gaan schiften. Voeg warme melk, beetje bij beetje, toe.
Ingrediënten (4p)
- 30 gram roomboter
- 400 gram rundergehakt
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 1 winterpeen (gesneden in fijne blokjes)
- 3 stengels bleekselderij (gesneden in fijne blokjes)
- 100 gram ontbijtspek (blokjes)
- 150 ml (stevige) rode wijn
- 150 ml tuinkruidenbouillion (van 500 ml water en 1 tuinkruidenboulliontablet)
- 2 el tomatenpuree
- 300 ml halfvolle melk
Nu de bolognese saus klaar is kun je hem gaan gebruiken. Heel eenvoudig met spaghetti en parmezaanse kaas. Geniet!