Ingrediënten
Het recept is voor 2 broden van ongeveer 600 gram.
- 680 meel
- 170 desem
- 415 water (proberen naar 70% (595) te brengen) +16
- 9,5 zout 1,4%
- 2,3 gist (1% =6,8 vloeibaar. Gedroogd /3 = 2,3 gram)
Bereiding
- 1 uur kuiprijs
- 1 uur puntrijs
- Nachtrijs in de koelkast
Voor 4 broden
- 1360 meel (680 molenbloem, 680 volkoren)
- 340 desem*
- 860 water (proberen naar 70% (1190) te brengen) Vaak makkelijk 45 a 58 extra toe te voegen.
- 19 zout
- 4,6 gedroogde gist
Variaties
- Voor 4 broden van 600 grams; 4x 640 gram
- Voor 6 broden van 400 grams; 6x 430 gram
- 875 water voor 50% MB 30% Patentbloem 20% VK
* Desem
Mengen met 40 graden water, bewaren in de koelkast. Vloeibaar desem van de broodbakkers. Later hier meer over.