Broodbakkers desembrood

Geplaatst op

Ingrediënten

Het recept is voor 2 broden van ongeveer 600 gram.

  • 680 meel
  • 170 desem
  • 415 water (proberen naar 70% (595) te brengen) +16
  • 9,5 zout 1,4%
  • 2,3 gist (1% =6,8 vloeibaar. Gedroogd /3 = 2,3 gram)

Bereiding

  • 1 uur kuiprijs
  • 1 uur puntrijs
  • Nachtrijs in de koelkast
Koelkastrijs
Bakken op steen
Het eindresultaat

Voor 4 broden

  • 1360 meel (680 molenbloem, 680 volkoren)
  • 340 desem*
  • 860 water (proberen naar 70% (1190) te brengen) Vaak makkelijk 45 a 58 extra toe te voegen.
  • 19 zout
  • 4,6 gedroogde gist

Variaties

  • Voor 4 broden van 600 grams; 4x 640 gram
  • Voor 6 broden van 400 grams; 6x 430 gram
  • 875 water voor 50% MB 30% Patentbloem 20% VK

* Desem

Mengen met 40 graden water, bewaren in de koelkast. Vloeibaar desem van de broodbakkers. Later hier meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *