Weer eens wat anders, lekker met Parmazaanse kaas !
Bereiding
- Verhit wat olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de oesterzwammen en de paddenstoelenmix toe aan de pan. Bak de paddenstoelen tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Voeg de verse spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Roer goed door zodat de spinazie vermengd is met de paddenstoelen.
- Rits de tijm takjes en voeg de blaadjes toe aan de pan. Rasp wat citroenschil boven de pan voor extra frisheid, pers daarna het sap uit de citroen en voeg toe aan het paddenstoelen mengsel.
- Giet de haver cuisine en het water en bouillonblok in de pan om een romige textuur toe te voegen aan het gerecht. Roer goed door en laat het geheel nog even sudderen. Maak op smaak met peper.
- Kook de capellini volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en houd warm.
- Voeg de gekookte capellini toe aan de pan en meng alles goed door elkaar, zodat de pasta volledig bedekt is met de paddenstoelen-spinaziesaus.
- Serveer de capellini op borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
- Maak het gerecht af met een scheutje olijfolie, extra tijmblaadjes en zwarte peper.
Ingrediënten
- 300 g Capellini
- 500 g Verse spinazie
- 8 takjes Verse tijm (de blaadjes)
- 1 Citroen, rasp + sap
- 150 g Oesterzwammen, gescheurd
- 150 g Paddenstoelenmix, gesneden in blokken
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 2 Uien, fijngesnipperd
- 200 ml Haver cuisine (haverroom)
- 2 dl water
- 1 no-chicken bouillonblok
- Parmezaanse kaas, geraspt naar smaak
- (Olijf)olie om in te bakken
- Zout en peper naar smaak