In het boek ‘Snel en Slank’ van Ainsley Harriott is dit geweldige recept te vinden. Het is lekker en snel in elkaar gezet. Een echte aanrader!
Bereiding
- Doe de repen kip in een grote kom met de paprika, ui, oregano, chilivlokken, plantaardige olie, limoenrasp en -sap en breng op smaak met royaal zout en peper. Schep alles om en laat het even staan.
- Verhit een grillpan of wok. Doe het kipmengsel erin en bak 6-8 minuten op een hoog vuur. Draai de kip af en toe tot alles mooi gebruind is, licht geschroeid en gaar.
- Warm de tortilla’s een paar seconden op in een koekenpan zodat ze soepel en warm worden.
- Doe het kipmengsel in het midden van je warme tortilla’s, doe er wat salade bij, een beetje citroensap en een lik yoghurt. Rol op en geniet!
Ingredienten
- 200 g kipfilet, in repen van 1 cm
- 1 gele paprika, in repen van 1 cm
- 1 rode paprika, in repen van 1 cm
- 1 rode ui, in dikke plakken
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 1/4 tl chilivlokken
- 1 el plantaardige olie
- 1 limoen, sap en rasp
- 4 bloem of maistortilla’s van 20 cm
- bladsalade
- 150 ml Griekse yoghurt 0%
- zout