Lekker en eenvoudig van de AH! Een supercombi met kip, kaas, courgette en heerlijk verse tagliatelle.
Bereiding 1/3
Het vlees
- Halveer de kipfilets in de lengte. Leg tussen 2 vellen vershoudfolie en sla de kip plat met de bodem van een koekenpan.
- Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd de helft van de blaadjes fijn.
- Laat de kaas uitlekken in een zeef en vang 3 el olie (per 4 personen) op. De rest van de olie wordt niet gebruikt.
- Prak de kaas met een vork. Meng met de fijngesneden munt en 1 el opgevangen olie (bij 4 personen).
- Verdeel de kaas over de kip en rol deze op. Zet vast met een cocktailprikker.
- Bestrooi de kiprolletjes met peper en eventueel zout.
- Verhit 1 el opgevangen olie (bij 4 personen) in de koekenpan en bak de kiprolletjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Bereiding 2/3
De groente pesto saus
- Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Snijd de helften in stukken van 1 cm.
- Halveer de champignons.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de rest van de opgevangen olie in een hapjespan en bak de courgette, champignons en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereiding 3/3
De pasta
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Opdienen
- Meng de pasta met de groente en pestosaus. Bestrooi met de rest van de blaadjes munt, leg de kiprolletjes erop en serveer.
Ingredienten (4p)
- 300 g kipfilets
- 15 g verse munt
- 150 g witte kaas in olie met kruiden
- 2 courgettes
- 250 g kastanjechampignons (bakje)
- 2 tenen knoflook
- 500 g verse tagliatelle
- 125 g verse rode-pestosaus