Op zoek naar een heerlijk gezond tussendoortje en als liefhebber van brownies met pure chocolade, heb ik hieronder een combinatie samengesteld van vijf “gezonde brownie” recepten die ik op internet heb gevonden. Geniet van de heerlijke smaak van pecannoten, walnoten, pure chocolade en een vleugje pindakaas… Ja, je leest het goed, pindakaas! Het is het proberen waard 🙂
Ingrediënten
- de basis
- 150 gram havermeel
- 1 (rijpe) banaan (geprakt)
- 30 gram cacao
- 7 gram bakpoeder
- snuf zout
- de zoetigheid
- 40 gram agave siroop
- 40 gram kokosbloesemsuiker
- het vocht
- 75 water
- 75 (barista haver) melk
- 75 (kokos) yoghurt
- 2 eieren (eiwit en eigeel apart)
- de topping
- 40 gram pecannoten
- 40 gram walnoot
- 60 gram pure chocolade (>70%)
- 10 gram havervlokken
- 1 eetlepel pindakaas ***
Ik heb een bakblik van 20×20 gebruikt. Bekleed met bakpapier.
Bereiding
- We beginnen met het vocht.
- Klop het eiwit luchtig*.
- Doe de melk in een kom en klopt dat ook luchtig **.
- Vervolgens voeg je de yoghurt, water en eigeel toe. En klop alles luchtig.
- Doe vervolgens de basis (havermeel, banaan, cacao, bakpoeder en zout) erbij en mix voorzichtig door elkaar.
- Vul aan met zoetigheid naar wens.
- Doe een deel van de topping door het beslag.
- Giet het beslag in het bakblik.
- Bestrooi de rest van de topping erover.
- Zet het in een voorverwarmde (175 graden) oven.
- Bak het 20-25 minuten.
- Prik na bijvoorbeeld 20 minuten met een sate prikker om te kijken hoe droog hij van binnen is.
Enjoy !
* Dat is handig in deze volgorde want alles is nog schoon. Een beetje vet bij je eiwit en het is niet meer luchtig te maken.
** Ook melk is wat op te kloppen zodat het een lekker luchtig beslag wordt.
*** De pindakaas is wat lastig omdat het zo plakkerig is maar probeer er maar wat slierten van te maken op de bovenkant van de heerlijke brownie…
Ik wil graag Pauline, Miljuska, Sandra, Eva en Sanne bedanken voor inspiratie met hun recepten.