Een heerlijk gerecht bomvol groente! En het is zo lekker dat je eigenlijk te weinig brood hebt om de pan mee uit te likken.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de geraspte gember, uienringen en garam masala ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatensaus en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
- Laat met de deksel op de pan de curry 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.
- Verdeel ondertussen de naanbroden over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven.
- Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en snijd de spinazie grof.
- Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst met een teentje geperste knoflook 2 min. op middelhoog vuur.
- Serveer de curry met de bloemkoolrijst en het naanbrood.
Ingrediënten (4p)
- 4 cm verse gember (geraspt)
- 1 middelgrote ui (halve ringen)
- 4 tomaten (in blokjes)
- 2 el arachideolie
- 1 el garam masala
- 350 ml tomatensaus (tomato frito)
- 4 stuks plain mini naans
- 300 g verse zalmfilets
- 200 g verse spinazie
- 400 g bloemkoolrijst
- 1 teen knoflook (geperst)