Deze cake is eigenlijk helemaal niet door mij gebakken… Iris heeft het zelf helemaal gedaan. Als alternatief op de arretjes cake waar we niet alle ingrediënten voor in huis hadden.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Breek de speculaasjes in vieren.
- Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
- Klop de suiker, zachte boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door.
- Voeg beetje voor beetje het meel toe en blijf mixen.
- Mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een lichtgeel, glad beslag.
- Voeg de gebroken speculaas stukjes toe en spatel het door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.
- Steek een sateprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar.
- Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake op een schaal en laat verder afkoelen.
Ingredienten (4p)
- 200 gr suiker
- 200 gr boter (zacht)
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 200 gr zelfrijzend bakmeel *
- 12 speculaasjes
Tips
- Als je geen zelfrijzend bakmeel hebt kun je het eenvoudig maken met 200 gr bloem + 1 theelepel bakpoeder + snufje zout.
Heerlijke cake! Super combi met de speculaas
de cake is leuk en makkelijk om het te maken