Uit het boek van Ainsley Harriott, een van mijn favoriete ‘gezonde’ burgers! En deze is ook nog eens snel gemaakt!
Ingrediënten
De burgers, 4 stuks
- 500 gr kipgehakt
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 rode chilipeper (fijngehakt (zonder zaden))
- 1 eetlepel verse munt (gehakt)
- 2 eetlepels verse peterselie of koriander (gehakt)
- 2 theelepels worcestersaus
- Versgemalen zwarte peper
- Ruime hoeveelheid grof zeezout *
Broodjes en garnering
- Rucola
- Zachte ronde burger broodjes
- 2 tomaten in plakken
En verder nodig…
- Olijfolie
- Grillpan
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de burgers in een kom *.
- Maak 4 gelijke burgers.
- Bestreek de burgers licht met de olijfolie.
- Leg de onder en bovenkant van het broodje even in de grillpan of barbecue.
- Gril 4 a 5 minuten per kant op een medium hete barbecue of in de grillpan.
- Beleg de onderkant van het broodjes met tomatenplakken, daarop de burger en daarop de lekkere pittige rucola.
Enjoy!
* Afhankelijk van het soort gehakt, soms heb je gekruid (en dus ook inclusief zout) gehakt, royaal zout gebruiken ! Het is niet snel te weinig bij dit recept.