Kipburgers met chilipeper

Geplaatst op

Uit het boek van Ainsley Harriott, een van mijn favoriete ‘gezonde’ burgers! En deze is ook nog eens snel gemaakt!

Ingrediënten

De burgers, 4 stuks

  • 500 gr kipgehakt
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 rode chilipeper (fijngehakt (zonder zaden))
  • 1 eetlepel verse munt (gehakt)
  • 2 eetlepels verse peterselie of koriander (gehakt)
  • 2 theelepels worcestersaus
  • Versgemalen zwarte peper
  • Ruime hoeveelheid grof zeezout *

Broodjes en garnering

  • Rucola
  • Zachte ronde burger broodjes
  • 2 tomaten in plakken

En verder nodig…

  • Olijfolie
  • Grillpan

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de burgers in een kom *.
  2. Maak 4 gelijke burgers.
  3. Bestreek de burgers licht met de olijfolie.
  4. Leg de onder en bovenkant van het broodje even in de grillpan of barbecue.
  5. Gril 4 a 5 minuten per kant op een medium hete barbecue of in de grillpan.
  6. Beleg de onderkant van het broodjes met tomatenplakken, daarop de burger en daarop de lekkere pittige rucola.

Enjoy!

* Afhankelijk van het soort gehakt, soms heb je gekruid (en dus ook inclusief zout) gehakt, royaal zout gebruiken ! Het is niet snel te weinig bij dit recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *