Een kinderhand is snel gevuld, zeker met deze XXL kruidnoot ! 🙂
Bereiding
- Doe alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom en kneed deze door elkaar.
- Voeg zoveel melk toe om er een mooi deeg van te maken. Meestal zal je aan 2 eetlepels voldoende hebben.
- Kneed het deeg vooral niet te lang, als je er een bal van kunt maken dan is het klaar.
- Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snij van het deeg in blokjes van 10 gram.
- Maak ronde deegballetjes en leg ze op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte.
- Druk de balletjes iets aan en schuif de bakplaat met kruidnoten de oven in.
- Bak de kruidnoten 15 tot 20 minuten en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
- Enjoy!
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 2 tl baking soda
- 125 gr bruine basterdsuiker
- 1½ el speculaaskruiden
- 125 gr boter, op kamertemperatuur
- ¼ tl zout
- paar druppels citroensap om de baking soda goed te laten werken.
- 2 – 3 el melk
Dit recept is gebaseerd op het kruidnoten recept van Rutger alleen is dit dan de XXL variant 🙂