Met dank aan de Lexmond’s Maan kalender. Ja, ja, dit gerecht moet je eten met wassende maan in Ram naar Stier. En dat was op 20 januari 🙂 Ik vind dat je elke dag lekker moet eten, maar goed… Het is trouwens een recept uit het boek van Actrice Gwyneth Paltrow. Snel, makkelijk en gezond voor 4 personen. Ook lekker voor erbij, een naanbroodje.
Ingrediënten
- 1 tl kerrie
- 1 tl garam masala
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gember
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 2 el kokosolie of vet
- 450 gram kippendij (fijngesneden)
- 1 bloemkool (in fijne roosjes gesneden)
- handje verse koriander (fijn gesneden)
- 1 rode ui (dun gesneden halve ringen)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pers 3 tenen knoflook in een grote kom.
- Doe de kerrie, garam masala, kurkuma en gember erbij
- Voeg de kokos toe.
- Roer tot een pasta.
- Schep de kippendijen erbij
- Schep de bloemkoolroosjes er doorheen.
- Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak het 15 tot 20 minuten in de oven.
- Garneer met verse koriander en de ui.
Tips
Mijn bloemkool was nogal groot dus ik heb de kruidenmix ook wat moeten aanpassen. Heel simpel, doe niet te zuinig, extra schepje kokos, knoflookje erbij en naar smaak wat kruiden. De kruidenmix was ruim 70 gram. Smullen!
Omdat het best wel veel is heb ik de helft (rauw) ingevroren voor een volgende keer. Dan zijn we helemaal snel klaar 🙂
Het oorspronkelijke recept geeft aan 15 tot 20 minuten. Bij mij was het maar net na 25 minuten gaar. En het is wel verstandig om het tussendoor een paar keer door elkaar te gooien.