Mexicaanse ovenschotel met kip en chorizo

Geplaatst op

Best een eenvoudig maar wel erg lekker recept. Eigenlijk is het een Mexicaanse lasagne 🙂

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 8 medium tortilla wraps
  • 250 gr kippendijfilets
  • 110 gr chorizo (in plakjes)
  • 1 blik tomatenblokjes (van 400 gr)
  • 1 el chipotlesaus
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 0,5 kropje ijsbergsla (dun gesneden)
  • 360 gr witte bonen (uit een pot, uitgelekt)
  • 200 gr geraspte kaas
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 el olijfolie
  • 15 gr boter
  • zout en peper naar smaak
  • serveer eventueel met zure room

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hete lucht).
  2. Bestrooi de kippendijfilets royaal met peper en zout.
  3. Verhit olijfolie en boter in een koekenpan.
  4. Bak de kippendijfilets rondom bruin, laat ze een beetje afkoelen en snijd de kip in plakken en zet ze even apart. 
  5. Bak de ui en knoflook 2-3 minuten in het bakvet van de kippendijfilets.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 4-5 minuutjes zachtjes koken.
  7. Roer de chipotlesaus door de tomatensaus. Voeg de bonen toe, schep om en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  8. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje saus.
  9. Leg een wrap op de saus (Snijd of knip de wraps op maat)
  10. Verdeel wat saus over het laagje wraps, leg er een paar plakjes kip en wat chorizo op.
  11. Bestrooi met een klein beetje kaas en maak een nieuwe laag van de wraps. Houd 50 gram kaas over voor de topping.
  12. Maak zo 6 laagjes en eindig met de wraps.
  13. Meng de crème fraîche met de overgebleven kaas
  14. Bestrijk het laatste laagje wraps gul met het crème fraîche mengsel.
  15. Zet de Mexicaanse ovenschotel 20 minuten in de oven of tot de bovenkant mooi bruin kleurt.  
  16. Garneer de Mexicaanse ovenschotel met de ijsbergsla.

2 reacties op “Mexicaanse ovenschotel met kip en chorizo&rdquo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *