Best een eenvoudig maar wel erg lekker recept. Eigenlijk is het een Mexicaanse lasagne 🙂
Ingrediënten
voor 4 personen
- 8 medium tortilla wraps
- 250 gr kippendijfilets
- 110 gr chorizo (in plakjes)
- 1 blik tomatenblokjes (van 400 gr)
- 1 el chipotlesaus
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
- 0,5 kropje ijsbergsla (dun gesneden)
- 360 gr witte bonen (uit een pot, uitgelekt)
- 200 gr geraspte kaas
- 100 gr crème fraîche
- 1 el olijfolie
- 15 gr boter
- zout en peper naar smaak
- serveer eventueel met zure room
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hete lucht).
- Bestrooi de kippendijfilets royaal met peper en zout.
- Verhit olijfolie en boter in een koekenpan.
- Bak de kippendijfilets rondom bruin, laat ze een beetje afkoelen en snijd de kip in plakken en zet ze even apart.
- Bak de ui en knoflook 2-3 minuten in het bakvet van de kippendijfilets.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat 4-5 minuutjes zachtjes koken.
- Roer de chipotlesaus door de tomatensaus. Voeg de bonen toe, schep om en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje saus.
- Leg een wrap op de saus (Snijd of knip de wraps op maat)
- Verdeel wat saus over het laagje wraps, leg er een paar plakjes kip en wat chorizo op.
- Bestrooi met een klein beetje kaas en maak een nieuwe laag van de wraps. Houd 50 gram kaas over voor de topping.
- Maak zo 6 laagjes en eindig met de wraps.
- Meng de crème fraîche met de overgebleven kaas
- Bestrijk het laatste laagje wraps gul met het crème fraîche mengsel.
- Zet de Mexicaanse ovenschotel 20 minuten in de oven of tot de bovenkant mooi bruin kleurt.
- Garneer de Mexicaanse ovenschotel met de ijsbergsla.
Leuke variant!
Lijkt me héél lekker!