Gezond en lekker; helemaal van deze tijd met veel groente, weinig “ongezond” vlees en met minder zout.
Bereiding
- Meng de kipfilet met de olie en de Mexicaanse mix.
- Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 8 min. goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in de schil met een mesje in plakjes en schep het met een lepel uit de schil.
- Spoel de mais en bonen af in een vergiet, laat uitlekken. **
- Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
- Meng de yoghurt met het limoenrasp en een ½ el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de kip in schuine reepjes van 1 cm.
- Verdeel ongeveer de helft van de sla, avocado, mais, bonen, kipreepjes, de limoenyoghurt en tabasco over de worteltortilla’s.
- Vouw de buitenkant van de tortilla’s naar binnen en rol op.
- Halveer de wraps en serveer met de rest van de sla, groenten en kip.
Ingredienten (2p)
- 200 g kipfilet
- 1 el traditionele olijfolie
- ½ el Mexicaanse tacokruiden
- 1 eetrijpe avocado
- 150 g mais in blik
- 200 g zwarte bonen
- ½ limoen (schoongeboend)
- 85 g Griekse yoghurt (0% vet)
- 100 g ijsbergsla
- 2 worteltortilla’s
- 1 tl tabasco chipotle pepper sauce
Met de worteltortilla’s krijg je nog eens extra groente binnen 🙂 43% van de tortilla is wortel. Maar de rest, 57 % bestaat uit tarwebloem en helaas een hoop andere ingredienten, volgende keer de tortilla ook maar zelf maken …
** Dit is een echt zomer gerecht. Mocht je het in de winter willen eten, ook heerlijk, verwarm dan de bonen en mails een beetje…