Mijn Appel-Peren Taart

Geplaatst op

Heerlijke appel taart met stukjes peer. Vrij basic maar extra lekker door de kruiden en anijs…

Bereiding

Het deeg:

  • Splits het ei; gebruik eiwit voor het deeg, eigeel voor de afwerking.
  • Rasp de gele schil van de citroen.
  • Doe het bakmeel, 200 g suiker en het zout in een kom.
  • Snijd met 2 messen de boter erdoor.
  • Kneed totdat een kruimelig deeg ontstaat.
  • Voeg het eiwit en citroenrasp en overige kruiden toe.
  • Kneed met koele handen snel tot een deegbal.
  • Druk plat, verpak in vershoudfolie.
  • Leg 1 uur in de koelkast.

De inhoud:

  • Schil de appels en peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de kwarten in stukjes en doe in een kom.
  • Meng de ingrediënten voor de inhoud in een kom samen met de appel en perenstukjes.

En bouwen maar:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet de springvorm in.
  • Bestuif het werkblad, de deegroller en de deegbal met bloem en rol ⅔ van het deeg uit tot een plak van 1 cm dik. Hiermee ga je de bodem en dan de randen van de vorm bekleden.
  • Steek er eerst met de springvorm een cirkel uit en leg die op de bodem van de vorm.
  • Bekleed de randen met het restant van het uitgerolde deeg.
  • Op de boden kun je eventuele nog wat verkruimelde speculaas en/of paneermeel strooien. Paneermeel kan het vocht van de appels opnemen.

Vullen en bakken:

  • Vul met de ingredienten.
  • Rol het achtergehouden deeg uit tot een vierkante lap.
  • Snijd in repen van 2 cm breed en leg in een ruitpatroon op de vulling.
  • Bestrijk de bovenkant met het eigeel.
  • Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
In plaats van een ruitpatroon zijn er sterren op gelegd, nog een beetje oefenen…

Ingredienten

Het deeg:

  • 1 ei (het eiwit)
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 citroen (schoongeboend, alleen rasp nodig)
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 250 g koude boter
  • Snufje kruiden zoals koriander en kardemom
  • Snufje anijs (pas op de hoeveelheid!)

De inhoud:

  • 50 g witte basterdsuiker
  • 4 friszure appels (bijv. goudreinet of elstar)
  • 4 peren
  • 1,5 el kaneel
  • 1,5 el custard
  • Evt weer een snufje kruiden zoals koriander of kardemom
  • 2 el paneermeel

Op de deegbodem:

  • 1 el paneermeel

Voor de topping:

  • 1 ei (het eigeel)

Verder nog nodig:

  • springvorm (Ø 24 cm)

Eén antwoord op “Mijn Appel-Peren Taart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *