Bereiding
- Wel ruim van te voren de rozijnen.
- Laat de rozijnen uitlekken. Gebruik het vocht eventueel in het deeg.
- Meng de ingrediënten (mixen, 3 minuten)
- Kneed het deeg (5 minuten)
- Voeg de vulling toe maak het deeg af (2 minuten kneden)
- Laat het even rusten onder een natte theedoek (tegen het uitdrogen). 1e rijs.
- Verdeel het deeg na een minuut of 30 in 11 bolletjes (a 88 gram).
- Maar de bovenkant een beetje nat en rol het door de zonnebloempitten.
- Laat het deeg weer rusten voor 30 a 60 minuten.
- Verwarm in tussen de oven voor op 230 graden.
- Bak de mueslibollen in 10 a 12 minuten af.
Ingredienten deeg (11 bollen)
- 500 gram meel (50 bloem + 50% spelt of volkorenmeel)
- 280 gram water (of melk)
- 5 gram gist
- 5 gram zout
- 10 gram olijfolie
- 1 ei (55 gram)
Ingredienten (vulling)
- 80 gram rozijnen (wellen in water)
- 60 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
- 40 gram walnoten (in stukjes)
Ingredienten (topping)
- 30 gram zonnebloempitten