Dit heerlijke gerecht kwam ik tegen op 24 kitchen. Super makkelijk en heel erg lekker en ook nog eens veel groenten. We hadden geen Tofu dus hebben we Kip gebruikt 😉
Ingrediënten
- 1 broccoli (in roosjes)
- 200 g peultjes (schoon, verwijder de harde draden)
- 2 el sesamzaadjes
- 400 g tofu (of kip in blokjes)
- 300 g mienestjes
- wok of rijstolie
- 2 zoete puntpaprika’s (in repen of blokjes)
- 1 gele paprika (in repen of blokjes)
- 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
- 1 rode ui (in partjes)
- 75 ml sweet chilisaus
- 1 el sojasaus
Bereiding
- Breng een pan met water aan de kook.
- Kook de broccoli 2 minuten in de pan met water en voeg de peultjes toe na 1 minuut.
- Giet af en spoel de groente met koud water af zodat ze niet doorgaren. Laat de groente goed uitlekken.
- Rooster de sesamzaadjes circa 1 minuut in de wok, tot ze bruin kleuren. Schep de sesamzaadjes uit de wok en bewaar het voor het opdienen.
- Verhit een scheut olie in een wok.
- Bak de tofu of kip goudbruin, en leg even apart.
- Gaar de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit een scheut olie in de wok en bak de zoete puntpaprika’s en paprika, knoflook en uien circa 3 minuten.
- Voeg de broccoli en peulen toe en warm op hoog vuur goed door.
- Voeg de sweet chilisaus en sojasaus toe en laat 1 minuut inkoken.
- Roer de tofu of kip door de wokschotel en warm goed door.
- Verdeel de mie over de borden schep het gewokte groentemengsel erover en bestrooi met sesamzaadjes.