Verrassende zachte, frisse en smaakvolle maaltijdsalade die ook nog eens slank is.
Bereiding
Voorbereiding
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Bereiding
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar 3 el van het kookvocht (per 4 personen).
Romige avocadosaus
- Schil ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en snijd de helft van de avocado in kleine blokjes, snijd de rest grof.
- Doe de cottagecheese met de rest van de olie, de helft van de pijnboompitten, de knoflook, 2 el citroensap en 2 el citroenrasp (per 4 personen), het achtergehouden kookvocht en peper in een hoge beker.
- Voeg de grofgesneden avocado en de ui toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Opdienen
- Meng de pasta met de romige avocadosaus en de rucola.
- Verdeel de blokjes avocado erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten en zwarte peper.
Ingrediënten
- 65 g pijnboompitten (geroosterd)
- 1 middelgrote ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (dunne plakjes)
- 1 citroen (geraspt en geperst)
- 2 el milde olijfolie
- 300 g volkorenpenne
- 2 avocado’s (1 in kleineblokjes, 1 in grofgesneden)
- 200 g cottagecheese
- 85 g rucola
Tip
De zachte romige avocado saus is ook geweldig als dip te gebruiken met bijvoorbeeld tortilla chips of als extra bij vele soorten pittige gerechten.
Weetjes
- Wist je dat Cottage Cheese weinig vetten en koolhydraten bevat maar wel rijk is aan eiwitten?
- Cottage Cheese is ook wel bekend als Hüttenkäse of in het Nederlands huttenkaas.