Pas­ta­sa­la­de met cot­ta­ge­chee­se, avo­ca­do en pijn­boom­pit­ten

Geplaatst op

Verrassende zachte, frisse en smaakvolle maaltijdsalade die ook nog eens slank is.

Bereiding

Voorbereiding

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

Bereiding

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
  2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar 3 el van het kookvocht (per 4 personen).

Romige avocadosaus

  1. Schil ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en snijd de helft van de avocado in kleine blokjes, snijd de rest grof.
  2. Doe de cottagecheese met de rest van de olie, de helft van de pijnboompitten, de knoflook, 2 el citroensap en 2 el citroenrasp (per 4 personen), het achtergehouden kookvocht en peper in een hoge beker.
  3. Voeg de grofgesneden avocado en de ui toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

Opdienen

  1. Meng de pasta met de romige avocadosaus en de rucola.
  2. Verdeel de blokjes avocado erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten en zwarte peper.

Ingrediënten

  • 65 g pijnboompitten (geroosterd)
  • 1 middelgrote ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (dunne plakjes)
  • 1 citroen (geraspt en geperst)
  • 2 el milde olijfolie
  • 300 g volkorenpenne
  • 2 avocado’s (1 in kleineblokjes, 1 in grofgesneden)
  • 200 g cottagecheese
  • 85 g rucola

Tip

De zachte romige avocado saus is ook geweldig als dip te gebruiken met bijvoorbeeld tortilla chips of als extra bij vele soorten pittige gerechten.

Weetjes

  • Wist je dat Cottage Cheese weinig vetten en koolhydraten bevat maar wel rijk is aan eiwitten?
  • Cottage Cheese is ook wel bekend als Hüttenkäse of in het Nederlands huttenkaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *