Met een perenboom in de tuin moet je toch iets met die peren…
Ingrediënten
- 25 g cacao
- 200 g ongezouten roomboter
- 100 gram koud in blokjes voor de bodem
- 100 gram verwarmd voor de saus
- 200 g tarwebloem
- 200 g witte basterdsuiker
- 100 gram voor de bodem
- 100 gram voor de saus
- 3 middelgrote eieren
- 2 keer het geel voor de bodem
- rest voor de saus
- 1 citroen (uitgeperst)
- 5 (conference) peren (geschild in kwarten)
Bereiding
Bodem
- Snijd de helft van de boter in blokjes.
- Kneed de bloem, de helft van de basterdsuiker en de in blokjes gesneden boter tot een kruimelig geheel.
- Kneed het eigeel door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is.
- Gebruik eventueel een beetje water om het smeuïger te maken.
- Leg het deeg in plasticfolie 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Saus
- Pers de citroen uit.
- Smelt de rest van de boter en roer dit door de rest van de suiker, cacao en het citroensap.
- Klop hier de rest van de eieren doorheen.
De taart
- Schil de peer, snijd de peer in kwarten en snijd de kwarten een beetje in.
- Vet de taartvorm in.
- Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Verdeel de peren in cirkelvorm over de bodem en verspreid de saus zo gelijkmatig mogelijk over en tussen de peren.
Bakken
- Bak de taart in de oven op een rooster in ca. 45 min. gaar.
- Ik heb geen conference peren gebruikt dus ik heb de taart er 10 minuten langer in laten staan. Controleer of de peer lekker zacht is geworden en het deeg niet te donker/hard.
Enjoy!
Wat een heerlijke taart, de combinatie van de peren en chocolade is heel verrassend.