In het begin dacht ik, slagroom kloppen dat kan toch iedereen? Dat is ook wel zo eigenlijk. Maar toch al snel 9 tips om het echt perfect te maken.
- Zorg dat de slagroom goed koud is.
- Indien mogelijk zorg ook voor een koude kom.
- Ontvet de kom waar het slagroom in komt.
- Glas of RVS werkt beter dan een plastic kom.
- Haal room met 30-40% vet in huis.
- Per 100 gram 1 a 2 eetlepels (vanille)suiker.
- Klop de slagroom snel (elektrisch).
- Klop tot slagroom stevig genoeg is. Blijf opletten 😉
- Als je langer stevige slagroom wilt hebben kun je klop-fix (dr. oetker) of een vergelijkbaar product erdoor mixen.
Bronnen: www.slagroomkloppen.nl en www.ellouisacooking.nl (leuk voor als je zelf ook echt de slagroom wil maken met melk, eieren en boter).
Eén antwoord op “Perfecte slagroom”