Perfecte slagroom

Geplaatst op

In het begin dacht ik, slagroom kloppen dat kan toch iedereen? Dat is ook wel zo eigenlijk. Maar toch al snel 9 tips om het echt perfect te maken.

  • Zorg dat de slagroom goed koud is.
  • Indien mogelijk zorg ook voor een koude kom.
  • Ontvet de kom waar het slagroom in komt.
  • Glas of RVS werkt beter dan een plastic kom.
  • Haal room met 30-40% vet in huis.
  • Per 100 gram 1 a 2 eetlepels (vanille)suiker.
  • Klop de slagroom snel (elektrisch).
  • Klop tot slagroom stevig genoeg is. Blijf opletten 😉
  • Als je langer stevige slagroom wilt hebben kun je klop-fix (dr. oetker) of een vergelijkbaar product erdoor mixen.

Bronnen: www.slagroomkloppen.nl en www.ellouisacooking.nl (leuk voor als je zelf ook echt de slagroom wil maken met melk, eieren en boter).

Eén antwoord op “Perfecte slagroom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *