Quinoa Pilav met Groenten en Noten

Geplaatst op

Ingrediënten

  • 200 g quinoa, afgespoeld
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 g amandelen of walnoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels rozijnen (optioneel)
  • Verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui, wortel, paprika en courgette tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de quinoa toe en bak kort mee. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  3. Dek de pan af en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de quinoa gaar is en de bouillon is opgenomen.
  4. Roer de gehakte noten en rozijnen (indien gebruikt) erdoor. Breng op smaak met zout en peper en garneer met gehakte peterselie voor serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *