Erg makkelijk en boordevol groenten. Supersnel gemaakt en nog lekker ook.
Ingrediënten
- 1 kruimige aardappel (in blokjes)
- 1 bloemkool (in roosjes)
- 2 kippenbouillontabletten **
- 1¼ liter kraanwater
- 125 ml crème fraîche
- 4 plakken rauwe ham **
Bereiding
- Schil de aardappel en snijd in blokjes.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Doe de aardappel, bloemkool en de bouillontabletten in een soeppan.
- Schenk het water erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.
- Bak ondertussen de ham krokant met een beetje olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Pureer de soep met de staafmixer en roer de crème fraîche erdoor.
- Breng op smaak met kerrie, peper en eventueel zout*.
- Verdeel de soep over de kommen en verkruimel de ham erboven.
Tips
* Pas op met zout toevoegen, gezien de bouillionblokjes zit er al best wat zout in.
** Vervang de kippenbouillion door groentebouillion en laat de ham weg als je hem vegetarisch wil maken.