Tips: meel, bloem en zelfrijzend bakmeel

Hier verzamel ik tips over bloem en meel. 

Zelfrijzend bakmeel

Zelfrijzend bakmeel gebruik je om bijvoorbeeld cake te bakken. Het rijst vanzelf. Maar hoe komt dat nou ? Even ontleden. 1 kilogram Zelfrijzend bakmeel is ongeveer:

  • 970 gram bloem.
  • 30 gram bakpoeder.

Dat is handig om te weten want dan kun je het zelf maken. Bakpoeder kun je zo kopen in de supermarkt. Maar ook dat kun je weer zelf maken.

  • baking soda 
  • en een ander zuur iets.

Je kunt dus zelf baking soda en citroensap, yoghurt, azijn of cacao gebruiken in plaats van bakpoeder! Gebruik dan gewoon je eigen bloem en klaar. De verhouding wordt ongeveer:

  • 990 gram bloem.
  • 10 gram baking soda.
  • en iets van citroensap bijvoorbeeld.

Een goede uitleg is te vinden op de website van Culy.nl

Zeeuwse bloem

Als je koekjes wil bakken gebruik dan altijd Zeeuwse bloem, dat rijst wat minder hard. Het is het beste bloem voor koekjes.