Met dit recept kun je makkelijk veel soep maken, lekker om in te vriezen. De tijm maakt de soep net ff wat minder standaard.
Ingredienten (4p)
- scheutje olijfolie
- 2 ui (gesnipperd)
- 1 knoflook (fijn gesneden)
- 70 gr tomatenpuree
- 1 aardappel (in stukjes)
- 1 kg trostomaten (gesneden in kwarten, wel eerst even ontvellen)
- 1 L water
- Een schep zout of gewoon 1 a 2 bouillonblokjes*
- Een handje verse of een a twee eetlepels gedroogde tijm
Bereiding
- Bak de gesnipperde ui met stukjes knoflook in de olie op laag vuur tot de ui glazig wordt.
- Voeg tomatenpuree toe en bak mee op hoger vuur.
- Doe de stukjes aardappel erbij en roer om.
- Voeg vervolgens de in kwarten gesneden (ontvelde) tomaat toe.
- Vul de pan verder met 1 liter water.
- Om het goed op smaak te krijgen voeg zout of 1 a 2 bouillonblokjes* toe.
- Voeg de tijm toe en laat minimaal een half uur zachtjes koken.
- Pureer de soep en kook nogmaal minimaal 15 minuten.
Heerlijk met een stukje zelfgemaakt brood.
Geniet van deze simpele maar vooral lekkere tomatensoep!
Bouillonblokje ??
Let op met zout! In een bouillonblokje zit al snel 50% zout. Het blokje zelf is 10 gram. Dus reken maar uit. Voeg gewoon zelf 5 gram zout toe, dan weet je tenminste wat je eet…
Eén antwoord op “Tomatensoep met tijm”