Het is onwijs makkelijk en onwijs lekker ! Probeer het zelf maar eens… En het mooie is dat je weet wat er in zit. Geen rommel dus !
Bereiding *
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Leg de noten op een bakplaat met bakpapier
- 8 minuten in de oven en af en toe omhusselen
- Daarna goed laten afkoelen
That’s It !
* Dit is een algemene bereidingswijze. Maar elke noot is anders. Experimenteer dus wat het beste is voor jou noot in combinatie met jouw oven.
Hieronder een indicatie van verschillende noten en de tijd dat ze in de oven mogen.
- Amandelen: 8 minuten
- Hazelnoten: 8 minuten
- Macadamianoten: 10 minuten
- Paranoten: 10 minuten
- Pecannoten: 10 minuten
- Cashewnoten: 15 minuten
Kruiden, olie en/of zout
Gebruik arachide olie en kruiden en/of zout om een lekkere mix te maken. Bijvoorbeeld;
- 0,5 % zout (dus 0,5 gram per 100 gram noten)
- 1 kleine theelepel arachide olie (per 100 gram noten)
En verder experimenter er maar op los:
- tijm
- rozemarijn
- oregano
- paprikapoeder
- etc. etc.
Bereiding van een mix
- Verwarm de oven voor op 175 graden en maak de gewenste mixen. Doe dit per noot, i.v.m. verschillende oventijden…
- Als de oven warm is;
- Leg eerst de cashewnoten op de bakplaat, deze mogen 5 minuten in de oven.
- Haal de noten uit de oven en schud de noten goed om.
- Leg de para- en/of pecannoten erbij. Deze mogen 2 minuten in de oven.
- Haal de noten uit de oven en schud de noten goed om.
- Leg de hazelnoten en/of amandelen erbij, deze mogen 4 minuten in de oven.
- Haal de noten uit de oven en schud de noten goed om.
- Doe alle noten nogmaals in de oven, nu voor 4 minuten.
- Haal de bakplaat met heerlijke noten eruit en laat ze goed afkoelen op een rooster voor minimaal een half uur.